Hogyan építsd online elismertségedet
2013. 08. 10. 16 : 19

Amikor a szakmai felkészültségedről negatív vélemény érkezik, könnyű sértődötté vagy éppen támadóvá válni. Teljesen természetes reakció, mindössze nem célravezető. Az emberek azt írnak, amit akarnak, neked viszont nem szabad emocionálissá válni.

Egy idő után egy üzlet tulajdonosaként általában nem csak pozitív visszajelzést kapsz. A technológia, és az információáramlás sebessége miatt a fogyasztók sokkal nagyobb kör előtt tudnak beszélni rólad mind őszintén, mind pedig túlzásokba esve. Számukra nincsen következménye annak, ha negatívat mondanak, számodra viszont igencsak könnyen lehet – éppen ezért érdemes felkészülni előre arra, hogy mire számíthatsz.

Továbbá hasznos, ha van egy stratégiád arra, hogy hogyan tudod a leginkább „ellehetetleníteni” a negatív véleményeket. Az alábbiakban 5 lépést mutatunk arra, hogyan válhatsz elismertté az online világban. 

 #1 Foglalkozz velük

 Ha jól akarod építeni az online elismertségedet, többre lesz szükséged, mint egy weboldal. A teljes interneten jelen kell lenned (a közösségi média csatornákon főleg), hogy közvetlenül tudj kommunikálni a fogyasztóiddal. Ha pedig sikerült megfogni őket, foglalkozol velük, akkor törődni kezdenek veled, és egyre több pozitív véleményt fognak rólad megosztani. 

 #2 Legyél egységes

Már említettük, a különböző közösségi oldalaknak nagyon különböző stílusa van. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nincs szükség egy egységes hangnemre és arra, hogy a különböző platformokon ugyanolyan korrekt stílusban válaszolj még a legsértőbb, a legellenségesebb kommentek esetén is.

 #3 Ne add fel

Ha folyamatosan és aktívan dolgozol, egy idő után egy olyan aktív és megbízható rajongótábort tudsz összeszedni, akik támogatják azt, amit csinálsz. Ezt azt jelenti, hogy a negatívan véleményezők könnyen kisebbségben találják magukat – de még ha nem is, a rajongók mindenképpen egy olyan erős alapot biztosítanak számodra, melyre könnyen tudsz építkezni.

 #4 Ne söpörd a szőnyeg alá

Az ignorálás a legrosszabb dolog, amit csak tehetsz.

Ami egyszer felkerült az internetre, ott is marad. Bármilyen keményen próbálkozol, semmiképpen sem tudod eltűntetni a nyomokat. Ha pedig mindenki olvassa a véleményt, mért lenne jobb az, hogyha nem is reagálnál rá?  Nem beszélve arról, hogy a negatív feedbackből számos fontos dolgot megtudhatsz, ami a terméked vagy szolgáltatásod még jobbá tételéhez járul hozzá.

#5 Kövesd figyelemmel

Bármilyen sokan figyelnek rád és bármilyen sokan szeretnek, továbbra is figyelned kell arra, hogy mit mondanak rólad, a termékeidről vagy szolgáltatásaidról. A marketinget és a közösségi média marketinget nem lehet befejezni – mindig lehet feljebb és feljebb jutni. Ennek megfelelően figyelj arra, hogy a lelkesedésed és az aktivitásod ne tűnjön el. 

Írta: Bene Zoltán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://socialbistro.blog.hu/api/trackback/id/tr535453957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Social Bistro

Social Bistro

A Social Bistro egy online marketinggel foglalkozó továbbképzés, de jóval több annál: új és eredeti tudást ad az arra vágyóknak. www.socialbistro.eu

Friss topikok

Címkék

beágyazás (1) beágyazott poszt (1) blog (1) brand (1) business (1) connect (1) eladás (1) embedded post (1) érdekesség (1) értékesítés (1) facebook (8) Facebook (1) facebook admin (1) facebook oldal (1) facebook toplista (1) facebook továbbképzés (1) folyamatos fejlődés (1) graph search (1) hiú (1) hivatalos (1) honlap (1) humor (1) instagram (1) instagram video (1) jövő (1) karrier (1) keresés (1) kommunikáció (1) konverzió (1) közösség (1) közösségi háló (6) közösségi marketing (3) közösségi média (14) közösségi média kvíz (1) közösségi média tippek (1) kurzus (1) kutatás (1) kvíz (1) legsikeresebb (1) legtöbb (1) like (1) márka (1) marketing eredmény (1) marketing képzés (1) marketing továbbképzés (1) megosztás (2) myrtis creative (1) nyeremény (1) nyereményjáték (1) nyerj (1) önéletrajz (1) online (1) online kommunikáció (1) online marketing (5) online ügyfélszolgálat (2) optimalizáció (1) összekötés (1) reklám (1) search (1) siker (1) sikeres reklámok (1) simicz tamás (2) socialbistro (2) social bistro (10) social bistro képzés (2) social bistro közösségi média (1) social bistro kurzus (2) social bistro kvíz (1) social bistro marketing (4) social bistro marketing továbbképzés (2) social bistro quiz (1) social bistro tippek (2) social bistro továbbképzés (3) social media (6) szabályos (1) szeminárium (1) szépművészeti múzeum (1) tanulás (1) tartalommenedzsment (1) termék (1) tippek (1) top 10 (1) továbbképzés (5) trend (1) twitter (3) ügyfélszolgálat (1) üüzleti kommunikáció (1) üzlet (1) vicces (1) vine (1) weboldal (1) website (1) Címkefelhő

süti beállítások módosítása